Intresseklubben noterar är ett tidslöst uttryck som figurerat i många sammanhang och många faser i ens liv sedan åtminstone det glada 80-talet.

Med det här uttrycket kan man på ett kort och lagom ilsket sätt meddela sin samtalspartner att "Hörrudu, du vet verkligen för mycket om ingenting och jag klarar mig jättebra utan den där informationen som du hasplade ur dig precis!". Det kan röra sig om allt från att personen bredvid dig på bussen berättar att han minsann inte kunde hitta sin ena socka idag och därför bara har på sig en enda socka, till att din allra bästa kompis talar om för dig att "gummiband får en ökad livslängd om man har dem i frysen". All sådan information kan du leva utan, och då är det ett perfekt tillfälle att likgiltigt titta på personen i fråga och lugnt säga till honom eller henne: "Du... intresseklubben noterar, då bah!"

Eller så kan man inleda en diskussion med samma uttryck, ungefär så här: "Lite intresseklubben noterar nu då va - i Indien talar man över 140 huvudspråk och 845 dialekter, visste ni det?" Om inte ett sådant utfall bryter isen på ett eller annat sätt så är det nog bäst att du lämnar sällskapet - antingen tycker de inte om dig det minsta eller så är samtliga stendöda.


Jag kommer att uppdatera den här sidan i samma takt som jag uppdaterar min andra sida, SviF, som ligger på samma server. Med andra ord kan ni räkna med värdelöst vetande varenda veckodag (med undantag för de dagar som jag inte finns i närheten av min dator, men de är få). I framtiden kommer allt automatiseras och tas över av lilamålade robotar och då jag har tagits åt sidan så kommer uppdateringarna varenda dag, året om, livet ut. Fast det kommer att ta ett tag innan vi når dit, så än så länge kan ni räkna med mig!


Källor:
GP.se
expressen.se
Aftonbladet.se
Nationalencylopedin.se
Metro
Illustrerad Vetenskap
Svenska melodifestivalen
Guiness Rekordbok
Lexikon 2000
Bra Böckers Lexikon

Bilderna är © Adam Evertsson, eller tagna från de fria fotosamlingarna på stock.xchng.


Slutligen några ord om mannen bakom den här sidan.

Jag heter Adam Evertsson, västgot sedan jag föddes. Sedermera utvandrad till Skåne där jag hittade min fru Emma. Upptäckte 1993 ett program som hette Mosaic på en dator i Kristianstad och förstod först något år senare vad det egentligen var för program när Internet blev det stora samtalsämnet. Har pysslat med hemsidor sedan 1994 och har kläckt ur mig många stora och små projekt, bland andra SkrattNet och Alla Talar Svenska, båda två väldigt uppmärksammade i såväl media som folkhemmen genom åren.

Har stått på scen iklädd kvinnokläder på Lundakarnevalen, sjungit i falsett som småfet sjörövarkapten och rakat skallen när jag gestaltat Buddha i Var GladSpexarnas uppsättningar i universitetsstaden Lund. Har även fått påklistrad jättenäsa i rollen som HC Andersen i Jesperspexet med samma namn, också uppsättning i Lund. Har gett ut boken BLA BLA och har ständigt nya projekt på gång.


Intresseklubben noterar spottar ur sig
ointressanta småartiklar varje dag, året runt!
Glöm inte det!

Sveriges Sexiga Geografi


Vad är detta egentligen?